Acest site se adreseaza exclusiv persoanelor juridice. Preturile sunt cu TVA inclus.

Câinii preferă Nexgard Spectra

Câinii preferă Nexgard Spectra

Veteco Interservices

Paraziții afectează câinii din întreaga lume. Infestările cu purici sunt considerate a fi cea mai frecventă cauză care determină probleme dermatologice, în Marea Britanie. Controlul căpușelor este foarte important deoarece acestea sunt vectori pentru agenți patogeni cu potențial fatal pentru câine, dar și zoonotic. (de exemplu Babesioza, Borelia, Anaplasma, Ehrlichia etc.).

Pentru a asigura un control eficient produsele antiparazitare trebuie administrate la intervale regulate, în funcție de presiunea locală a paraziților și în funcție de recomandarea medicului veterinar. Conform recomandărilor ESCCAP (European Scientific Counsil Companion Animal Parasites), dar și în funcție de alți factori (de exemplu prezența copiilor, accesul la parcuri, gropi etc.), frecvența tratamentului pentru endoparaziți ar trebui să fie de cel puțin patru până la 12 ori pe an în funcție de condiții, în timp ce tratamentul împotriva ectoparaziților trebuie efectuat lunar.

În general proprietarii de animale de companie folosesc produse antiparazitare pentru a își proteja animalul, însă majoritatea proprietarilor nu administrează în mod regulat aceste produse antiparazitare câinilor lor, de unde rezultă un risc de infestație semnificativ. Studiile făcute în ultimii ani indică faptul că părinții de animale nu conștientizează riscurile pe care le implică refuzul adoptării unei rutine preventive și implicit expunerea la paraziți. Animalele de companie fac parte din viața nostră zi de zi și sunt o parte importantă a familie. Măsurile preventive pe care alegem să le folosim pentru prevenire parazitozelor contribuie și la îmbunătățirea calității vieții noastre.

În ultimele decenii medicina și sănătatea publică au evoluat considerabil, dacă inițial focusul era îndreptat spre bolile înfecțioase, în ultimii ani cifrele raportate la nivel mondial indică faptul că afecțiunile cronice au câștigat teren. Se mai poate observa că majoritatea afecțiunilor cronice pot fi prevenite printr-o rutină de viață sănătoasă, dar cu toate acestea majoritatea adulților ignoră măsurile preventive de sănătate.

Respectarea recomandărilor veterinare este esențială pentru a asigura tratamentul și controlul în timp util al paraziților la câini, iar oferirea unui produs cu administrare orală, gustos și acceptat cu ușurință de animal favorizează eficiența planului preventiv.

De curând s-au testat preferințele pe care câinii le au în ceea ce privește două formulări de endectoparaziticide: Nexgard Spectra  (afoxolaner și milbemicin oxină) și Simparica Trio (sarolaner, moxidectină și pirantel). Au fost testați 100 de câini timp de 4 zile, iar preferință a fost clară pentru Nexgard Spectra față de Simpariaca Trio.

Acest studiu a demonstrat că, atunci când câinilor li s-a oferit la alegere una dintre cele două formulări, NexGard Spectra (afoxolaner și milbemicină oximă), formulat într-o tabletă masticabilă moale, cu aromă de carne de vită fiertă și Simparica Trio (sarolaner, moxidectină și pirantel), formulat ca o tabletă masticabilă cu aromă de ficat de porc, câini preferă NexGard Spectra.

Referințe:

https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=102759

20200902_NexgardFB_3

Lasa un comentariu

Te rugăm să reții: comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.