Acest site se adreseaza exclusiv persoanelor juridice. Preturile sunt cu TVA inclus.

BACHUS Hepatic&Digest

BACHUS Hepatic&Digest

Veteco Interservices

Sistemul digestiv include toate organele implicate în preluarea și prelucrarea alimentelor. Începe cu cavitatea bucală și include esofagul, stomacul, ficatul, pancreasul, intestinele, rectul și anusul. Procesul de digestie începe atunci când animalul de companie preia mâncarea și începe să mestece. Enzimele găsite în salivă încep să descompună alimentele chimic. Procesul continuă cu înghițirea, descompunerea suplimentară a alimentelor în stomac, absorbția nutrienților în intestine și eliminarea toxinelor. Digestia este esențială nu numai pentru furnizarea de substanțe nutritive, ci și pentru menținerea echilibrului adecvat al fluidelor și electroliților  din organism. Funcțiile sistemului digestiv pot fi împărțite în 4 categorii principale: digestia, absorbția nutrienților, motilitatea (mișcarea prin tractul digestiv) și eliminarea fecalelor.Insuficiență hepatică este întâlnită și la animalele de companie. Ficatul este suprasolicitat în caz de boală, în timpul terapiei cu medicamente sistemice, în caz de otrăvire în infecții alimentare sau paraziți intestinali. Pentru a menține funcționarea corectă a ficatului, este necesară utilizarea hepatoprotectorilor. Uneori, insuficiența hepatică ușoară poate să nu prezinte simptome, cu toate acestea, este important să acordați atenție primelor semne care pot fi scăderea poftei de mâncare, creșterea consumului de apă, pierderea în greutate, vărsături și diaree. Este important să apelați la specialist și începeți utilizare suplimentele protectoare la timp. Atunci când tratează o problemă a sistemului digestiv, scopul medicului veterinar este să identifice mai întâi partea sistemului în care se află problema și apoi să determine cauza specifică și tratamentul adecvat.

 

BACHUS Hepatic & Digest conține ingrediente ce care pot ajuta la neutralizarea toxinelor, protejarea ficatului de factorii dăunători, menținerea structurii și funcției sistemului digestiv.

CONTRIBUIE LA NEUTRALIZAREA TOXINELOR

Extractul de ciulin (Sylibum marianum) este o sursă naturală de silimarină. Sylimarinul este cunoscut ca având un efect protector puternic asupra ficatului. Ajută la scăderea inflamației ficatului animalului, ajută ficatul să elimine substanțele dăunătoare, funcționează ca un antioxidant. Această substanță ajută la neutralizarea virușilor, a toxinelor, îmbunătățește regenerarea celulară, ajută la refacerea ficatului după boală. În caz de otrăvire sau scădere activității biliare, sylimarinul acționează ca un protector. Sylimarin poate fi recomandat în caz de otrăvire a animalelor de companie sau de inflamație cronică a ficatului.

Extractul de rădăcină de turmeric (Curcuma longa) poate fi numit substanță naturală de detoxifiere a ficatului. Ficatul curăță sângele producând enzime speciale, iar turmericul este cunoscut ca stimulând producția lor. În timp ce descompun aceste enzime esențiale scade cantitatea de toxine din corpul animalului. În plus, majoritatea ingredientelor active din turmeric pot stimula vezica biliară să producă bilă care favorizează digestia și reduce acumularea de gaze din stomacul animalului de companie.

Zincul, în afară de alte roluri importante pe care le are în metabolism, ajută și reducerea nivelului de cupru din ficat. Cuprul este un metal greu care are un efect hepatotoxic sever. Se recomandă creșterea cantității de zinc în dieta animalelor de companie cu probleme hepatice. Acest oligoelement are și proprietăți antifibrotice. Fibroza este un proces care dăunează ficatului, transformând celulele hepatice în țesut conjunctiv (țesut adipos).

DL-metionina este un aminoacid care poate ajuta la eliminarea excesului toxic de metale grele din corpul animalului. De asemenea, această substanță poate avea efect antiinflamator prin reducerea cantității de histamină.

CONTRIBUIE LA METABOLISMUL GRĂSIMILOR

DL-metionina este, de asemenea, implicată în îndepărtarea și detoxifierea excesului de grăsime din ficatul animalului. Lipsa metioninei poate duce la afectarea ficatului, slăbirea mușchilor, modificări ale pielii, apatie, edem și perturbarea sintezei acidului folic. DL-metionina este una dintre principalele surse de sulf, necesare în multe reacții metabolice ale corpului animalului. Sulful stimulează sinteza lecitinei și ajută la dizolvarea substanțelor grase.

SUSȚINE FUNCȚIA DIGESTIVĂ

Inulina este o sursă naturală de polizaharide, ce poate fi numită fibră dietetică,  găsindu-se în rădăcini și plante acvatice. Inulina poate fi considerată prebiotic. Fibra dizolvată nu este digerabilă în stomacul animalului, fibrele trec în intestin aproape intacte, formând un gel care hrănește bacterii bune importante pentru intestin. Poate ajuta la întărirea intestinului și la stimularea funcțiilor de protecție a întregului corp. Inulina este, de asemenea, cunoscută ca fiind utilă în reducerea absorbției colesterolului rău.

Vitamina B3 este o substanță importantă pentru reacția de oxido-reducere care are loc în ficat, activitatea de fermentare, asimilarea carbohidraților, circulația colesterolului și a porfirinei, secreția gastrică și a sucului vezicii biliare, sinteza hormonală.

ROL ANTIOXIDANT

Vitamina E, seleniul sunt antioxidanți care contribuie la oprirea proceselor de oxidare și încetinirea îmbătrânirii celulare.

Zincul este un puternic antioxidant. Zincul se regăsește în multe enzime care reglează metabolismul acidului nucleic, promovează vindecarea rănilor, creșterea și  reproducerea.

Referințe:

https://www.bachusvet.com/index.php/products

Lasa un comentariu

Te rugăm să reții: comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.